• Johtamisen vallankumous näkyy ja koskettaa jokaista.

  Myös sinua

Johtamisen vallankumouksesta seuraa

Johtamisen uusi normaali


Johtamisen uudessa normaalissa tärkeintä on oppiminen, dialogisuus ja yksilön oma identiteettiIkuisen oppimisen jano ajaa jatkuvasti kehittämään toimintatapoja, ympäristöä ja omaa itseä, siis muuttumaan. Dialogisuus on avain toisten ymmärtämiseen ja yhdessä ajattelemiseen. Identiteettinsä tunteva ihminen ei anna kenenkään talloa itsensä päälle, vaan tekee oikeita asioita.

Oppiminen


Tämänhetkinen muutosnopeus maailmassamme on eksponentiaalinen viime vuosisatoihin ja -tuhansiin verrattuna. Silti muutos ei tule enää koskaan olemaan yhtä hidasta kuin nyt. Oppimisessa on kyse siitä, että ympäristöä havainnoidaan, oikeita asioita mitataan ja analysoiduista tiedosta tulee toimintaa. Oppimista ei ole ulkoa muistaminen, vaan asioiden tekeminen.

Dialogisuus


Jatkuva oppiminen ja lisääntyvä paine yksilöitä kohtaan tarkoittaa tukeutumista muihin ihmisiin. Erilaiset ihmiset omaavat erilaisia tietoja ja taitoja, ja meidän täytyy oppia ajattelemaan yhdessä, jotta pysymme muutosnopeuden mukana. Ihminen tarvitsee toista, ja dialogin avulla voimme käsitellä kipeitäkin asioita ja mennä eteenpäin. Tulevaisuuden avainyksikkö on tiimityöskentely.

Identiteetti


Ihminen kestää paineen alla vain, jos hän tuntee itsensä ja tarkoituksensa riittävän hyvin. Hän tuntee omat toimintatapansa ja pystyy luottamaan vahvuuksiinsa. Identiteettinsä tunteva yksilö ei toteuta muiden fantasioita vaan elää rohkeasti omaa elämäänsä. Hän tietää vastauksen kysymykseen

Mitä tekisin jos en pelkäisi?

Mitä johtamisen uusi normaali tarkoittaa

Käytännössä?


 • Muuttumisnopeus

  Erittäin hidas

  Isossa yrityksessä

  Väliportaan johtajat häviävät kun mikromanageerauksesta luovutaan. Hierarkkisuus litistyy, epäilyksen kulttuuri häviää ja syntyy luottamus toisiin. Valtaa siirretään tekijöille.

 • Muuttumisnopeus

  Erittäin hidasta hitaampi

  Julkishallinnossa

  Tiimityöskentely nousee avainasemaan. Kukaan ei työskentele enää omasta työhuoneesta yksin. Erilaisiin asioihin opitaan reagoimaan yhä nopeammin ja tietoa ei kuljeteta enää johtoportaan tai viereisten osastojen kautta.

 • Muuttumisnopeus

  Hitaanpuoleinen

  Pienessä yrityksessä

  Yrittäjä ei ole enää yksin kiristämässä vyötä, vaan hyvien työntekijöiden kanssa hän kantaa yhdessä vastuuta. Yrittäjä panostaa työntekijöihinsä, työntekijät panostavat yritykseensä. Vastuu ja vapaus kulkevat käsi kädessä. Hyvässä lykyssä pienen yrityksen kulttuurista tulee perhemäinen. Muiden hyvinvoinnista kannetaan huolta ja tavoitteet ovat aina yhteisiä. Jokainen kantaa oman kortensa kekoon ja ottaa vastuuta johtajuudesta.

 • Muuttumisnopeus

  Opettajasta riippuen hidas, hitaampi tai mahdoton

  Alakoulussa

  Lapsille annetaan tiimityö- ja johtajuustaitoja. He oppivat pala kerrallaan ottamaan vastuuta omasta oppimisestaan. Kiusaaminen ja yksinäisyys vähenee kun oppilaat ottavat arjen keskellä toisensa paremmin huomioon. Syntyy yhteisöllisyyttä ja yhdessä oppimista.

 • Muuttumisnopeus

  Hitaanpuoleinen

  Perheessä

  Kulttuurin muutos perheessä vaatii paljon dialogia ja rohkeita kokeiluja. Ristiriidat käsitellään ja jokaisen toiveet kuunnellaan. Päätökset niputetaan yhdessä, tai luotetaan että jokainen perheenjäsen pystyy tekemään itsenäisiä päätöksiä. Jokainen jäsen voi oppia toisiltaan jotain ja kaikki kunnioittavat toistensa ajatuksia.

 • Muuttumisnopeus

  Mahdollinen

  Sinun arjessasi

  Todellinen muutos lähtee sinusta. Johtamisen vallankumouksessa sinä uskallat olla oma itsesi ja johtaa ympäristöjä sen mukaisesti. Pystyt olemaan dialogissa kaikkiin suuntiin ja oppimaan kaikista suunnista, koska tiedät kuka olet. Muutos ei ole helppo, mutta matka sinne on antoisa. Etkä sinä ole yksin, meitä on muitakin.

Kaikki muutos lähtee yhdestä paikasta. Sinusta.

Valinnan paikka

Mitä tarvitset?


Juttutuokion jonkun kanssa

Jätä puhelinnumerosi tähän niin soitamme sinulle vuorokauden kuluessa.

Lisää sytykettä

Tutustu kirjoituksiin.

Varusteita vallankumoukseen

Lihaa luiden ympärille, eli konkreettisia askeleita kohti vallankumousta.

Exclusive content

Liity verkostoon laittamalla sähköpostisi tähän, pidämme sinut ajan tasalla vallankumouksen kuumimmista polttopisteistä.