• Tiimiliideri

    Jokainen johtaa, ja johtajaksi kasvetaan

Tunnistatko johtajan itsessäsi?

Johtajuus löytyy jokaisesta


”Eka kipuilin sen kanssa että uskaltaako lähteä ja onko tällä arvoa, mutta ekan valmennuskerran jälkeen oon niin prosesseissa että jos jättäisitte mut nyt yksin niin tulisin varmasti poikain kanssa kolkuttelemaan teidän jokaisen kotiovelle että nyt oikeesti…”

 

Emme usko että johtajuus kuuluu vain harvoille ja valituille. Johtajuus on jokaisen vastuulla, ja erityisesti nuoret tarvitsevat vahvempaa ruokaa johtajuudesta. Annamme vapauden ja vastuun jokaiselle, joka haluaa löytää todellisen itsensä. Kuka sinä olet? Mitä tekisit, jos et pelkäisi?

 

Se on johtajuutta.

Mitä ohjelma sisältää?

Valmennus kestää lukuvuoden ja sisältää neljä viikonloppumoduulia, lukuohjelman, solutapaamisia sekä tärkeimpänä teorian soveltamista käytäntöön. Moduuleissa käydään läpi tiimitoiminnan ydinasioita, johtamisen käytänteitä ja omaa johtamistyyliä niin, että niitä voi soveltaa jo seuraavalla viikolla arjen keskellä.

Missä?

Keväällä 2018 alkaa ryhmä, joka sijoittuu suunnilleen Etelä-Suomen alueelle. Jokainen viikonloppumoduuli pyritään järjestämään sopivalle etäisyydelle ryhmän kesken. Tarkat aikataulut näet alhaalta. Väliinjäävät viikonloput voi korvata toisessa ryhmässä.

Hinta?

740e (sis.alv) + majoitus- ja ruokailukulut lähijaksoilta. Muista kysyä esimerkiksi organisaatioltasi tukea ohjelmaan lähtemiseen!

Heips!

Tiimiliideristä on vierähtänyt jokunen tovi tai useampikin, mutta tänä aamuna palasin ajatuksissani niihin tunnelmiin, kun tiimiliiderin toinen yhteinen viikonloppu oli ohi. Löysin sattumalta päiväkirjan irronneen sivun laatikon pohjalta ja pysähdyin sen äärelle. Musta on niin ihmeellistä huomata, kuinka silloin kirjoitetut epätoivon yritykset ymmärtää kaikkea on jäsentyneet itselle ymmärrettäväksi kokonaisuudeksi tässä vuoden aikana. Seuraavaks haluaisin avata teille tän (romaanin pituisen) katkelman mun elämästä ja niistä ajatuksista, jotka tiimiliiderin ansiosta nousi mun mieleen. Nää sanat oli tarkoitettu ennenkaikkea mulle itselleni, mutta ehkä joku muukin voi saada näistä jotain.

Matkalla

Jossain vaiheessa tajusin, että olen matkalla. Olin aina ihaillut tietynlaisia ihmisiä, ja minä halusin tulla heidän kaltaisekseen – epätoivoisesti. Minulle nousi unelmia. Aitoja sellaisia. Halusin saavuttaa unelmani ja aloin tehdä töitä niiden saavuttamisen eteen. Halusin tulla parhaaksi versioksi itsestäni. Halusin saavuttaa ihanneminäni. Jossain vaiheessa pysähdyin ajatukseen, että onko kasvaminen muuttumista joksikin vai palautumista siksi, kuka on jo alusta asti ollut. Onko kasvaminen itseksi tulemista vai jonkin saavuttamista? Ehkä molempia, mutta tämä ajatus silti pysäytti minut.

Olen aina ollut määrätietoinen ja tiennyt minne haluan mennä – siis keneksi haluan tulla. Hiljalleen koin saavuttavani näitä tavoitteita, joita olin itselleni asettanut ja se tuntui hyvältä. Se, keneksi olin tullut, oli aivan mielettömän hyvää. Kuitenkin huomasin, että se, kuka halusin epätoivoisesti olla, ei ollut minä. Jossain vaiheessa matkalla olin kadottanut itseni. Pala palalta koin, kuinka unelmani murenivat käsiin. Kaikki se, minkä eteen olin tehnyt töitä – ei ollut turhaa – mutta se oli tarpeetonta. Ei se tehnyt minua onnelliseksi.

Elin tässä murenevassa todellisuudessa ja aloin käyttää enemmän aikaa siihen, kuka minä oikeasti olen ja mikä minua liikuttaa. En ole vieläkään löytänyt täydellisiä vastauksia näihin kysymyksiin, mutta ainakin olen oikealla tiellä. Se, että joskus eksyy siltä tieltä, ei tarkoita mielestäni sitä, ettei olisi aito niissä hetkissä. Ennemminkin se kertoo siitä, että etsii vielä paikkaansa.

Ei ole helppo olla ja elää todellisuudessa, joka on täynnä epävarmuutta. Ei ole helppo olla, kun matto on vedetty täysin alta; kun kaikki on hajonnut. Silti siinä on jotain niin kaunista. Ymmärsin, että paras tapa oppia tuntemaan maailma, on ensin oppia tuntemaan itsensä. Uskon, että me ollaan kaikki matkalla, vaikkakin eri vaiheissa matkaa. Haluaisinkin siksi kysyä: minne sinä olet menossa? Haluatko matkan päätteeksi tulla joksikin ihanteeksi vai palautua sellaiseksi, kenet Jumala on sinusta luonut? Oletko matkalla jonnekin itsesi kautta vai muiden kautta niin kuin minä olin? Kaiken sen epävarmuuden ja hatarien askelten keskellä matka on silti kaunis ja merkityksellinen – tee siitä itsesi näköinen.

Tiimiliideri 02

Aikataulut ja yhteystiedot


Ajattelun muutos 9.11.2.2018
Johtajan työkalupakki 13.-15.4.2018
Asiakas tiimin keskiöön 7.-9.9.2018
Tiimiliiderin identiteetti 16.-18.11.2018

Tarja Sovijärvi, p. 044 2780 472, tarja.sovijarvi@mcid.fi
Henry Vesin, p. 040 734 8559, henry.vesin@mcid.fi

Kiinnostuitko? Jätä puhelinnumerosi tähän niin soitamme sinulle vuorokauden kuluessa!

Voit myös laittaa oikean alakulman tsättiin viestiä!