• Valmennusfilosofia

    Rakennamme vahvalle perustalle

Ilman ajattelun muutosta ei tapahdu toiminnan muutosta

Kaikki lähtee halusta oppia


Moni lopettaa oppimisen koulusta valmistuttua. Oppiminen on parhaimmillaan kuitenkin elinikäistä. Jotta muutosta voisi tapahtua, täytyy oppia menneestä, tutkia nykytilaa ja katsoa kohti tulevaa. Muutos lähtee ajattelun oppimisesta.

Ajattelun muutoskaan ei yksin riitä, on tehtävä myös tekoja. Teoriaa ja ajatuksia sovelletaan käytäntöön tekemällä rohkeita kokeiluja omassa yhteisössä. Vain ajattelun muutoksen ja tekojen kautta muuttuu myös toimintakulttuuri.

 

Johtamisen vallankumous on ajattelun muutosta,
joka näkyy käytännön teoissa.

Miten vallankumouksessa luodaan uutta tietoa?

Tiedon teoria


Yksittäinen pilleri ei auta. Tarvitset prosessin.

Miten tyypillinen prosessi etenee?


1. Dialogi


Dialogissa mennään syvälle tietoon ja ydinkysymyksiin, joihin ratkaisuja halutaan. Tarkoitus ei ole vain kuunnella jokaista, vaan oppia ymmärtämään toisia ja ajattelemaan yhdessä. Kuuntele mitä toinen sanoo, kunnioita hänen näkemystään ja häntä tasavertaisena tiimin jäsenenä, odota omaa puheenvuoroasi ja kun puhut, niin puhu suoraan ja oikeita, tarpeellisia asioita.

2. Kiteytys


Kun tiimi todella oppii yhdessä ajattelemisen taidon, syntyy uusia ratkaisuja. Dialogista opitaan kiteyttämään ydinajatukset ja synnyttämään uusia malleja, teorioita ja kokeiluja. Dialogi ei jää avoimeksi, vaan sillä on päämäärä.

3. Suunnitelma


Kiteytysten jälkeen seuraa suunnitelma. Mallit ja teoriat ovat vain malleja ja teorioita, jos niitä ei siirretä käytäntöön. Omaa ympäristöä tarkasti lukemalla löytää parhaimmat tavat tuoda uusia asioita ja malleja arjen keskelle.

4. Kokeilut


Muutos on mahdollinen vain rohkeiden kokeilujen kautta. Kokeilemisen kulttuuria tukemalla syntyy rohkeus ottaa uusia askeleita, joka ruokkii edelleen yksilöiden halua osallistua. Kokeiluita on tärkeä myös analysoida, jotta dialogiin palatessa on esittää kokemuksia ja kehityskohteita. Siitä pääseekin taas uudelle kierrokselle.

Mikä on valmentajan rooli prosessissa?


Valmentaja ei anna vastauksia


Et saa yhtäkään luentoa. Kyse ei ole meidän viisaudesta, vaan sinun oppimisesta.

Eikä edes valmiita ongelmia


Emme osoita sinulle konsulttimaisesti ongelmakohtiasi. Kyse on edelleen sinusta.

Tukee ja rohkaisee


Autamme sinua kyllä löytämään askelmerkit omaan suuntaasi.

Haastaa ja kyseenalaistaa


Tarpeen vaatiessa saat myös painetta, koska haluamme sinun loistavan ja ylittävän itsesi.

Innostuitko tai jäikö jotain hampaankoloon?

Kerromme mielellämme lisää


Jätä puhelinnumerosi tähän niin soitamme sinulle vuorokauden kuluessa! Voit myös heittää meitä viestillä oikeasta alakulmasta löytyvällä chätillä.